1
  • صفحه اصلی
  • محصولات
    • آبگرمکن خورشیدی ایلسان 100 لیتری
    • آبگرمکن خورشیدی ایلسان 150 لیتری
    • آبگرمکن خورشیدی ایلسان 200 لیتری
    • آبگرمکن خورشیدی 250 لیتری ایلسان
    • آبگرمکن خورشیدی 300 لیتری ایلسان
    • آبگرمکن خورشیدی فلوتردار ایلسان
  • آبگرمکن خورشیدی
  • مقالات
    • درباره ما
    • مقالات
    • مزایای استفاده از آبگرمکن خورشیدی
    • آبگرمکن خورشیدی کم فشار
    • طرز نصب آبگرمکن خورشیدی
  • نمایندگی
  • کاتالوگ
  • گالری
  • تماس باما
  • English
  • کردی
  • العربیه
آیا خرید آبگرمکن خورشیدی مقرون به صرفه است؟

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

ژوئن 15, 2020mahjobمقالات

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز : نیروگاههای خورشیدی به دلایل فنی و نداشتن استهلاک زیاد دارای عمر طولانی می باشند درحالی که عمر نیروگاههای فسیلی بین ۱۵ تا ۳۰ سال محاسبه شده است. عدم احتیاج به متخصص نیروگاههای خورشیدی و اینکه می توان آنها را بطور اتوماتیک بکار انداخت، درصورتیکه در نیروگاههای اتمی وجود متخصصین در سطح عالی ضروری بوده و این دستگاهها احتیاج به مراقبتهای دائمی و ویژه دارند. کاربردهای غیر نیروگاهی از انرژی حرارتی خورشید شامل موارد متعددی می باشد که اهم آنها عبارتند از : آبگرم کن خورشیدی و حمام خورشیدی، سرمایش و گرمایش خورشیدی، آب شیرین کن خورشیدی، خشک کن خورشیدی ، اجاق خورشیدی، کوره های خورشیدی و خانه های خورشیدی در ادامه به صورت مجزا و نقش آنها در معماری امروز می پردازیم با ما همراه باشید:

الف) آبگرمکن خورشیدی و حمام خورشیدی

تولید آب گرم مصرفی ساختمانها اقتصادی ترین روشهای استفاده از انرژی خورشیدی است. می توان از انرژی حرارتی خورشید جهت تهیه آب گرم بهداشتی در منازل و امکان عمومی به خصوص در مکانهایی که مشکل سوخت رسانی وجود دارد استفاده کرد چنانچه ظرفیت این سیستم ها افزایش یابد می توان از آنها در حمام های خورشیدی نیز استفاده نمود.

تاکنون با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران تعداد زیادی آبگرمکن خورشیدی و چندین دستگاه حمام خورشیدی درنقاط مختلف کشور از جمله خراسان، سیستان وبلوچستان و یزد نصب و راه اندازی شده است.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

ب) گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی

گرمایش و سرمایش ساختمانها با استفاده از انرژی خورشید ، ایده تازه ای بود که در سالهای ۱۹۳۰ مطرح شد و در کمتر از یک دهه به پیشرفتهای قابل توجهی رسید. با افزودن سیستمی معروف به سیستم تبرید جذبی به سیستمهای خورشیدی می توان علاوه برتهیه آب گرم مصرفی و گرمایش از این سیستم ها در فصول گرم برای سرمایش ساختمان نیز استفاده کرد.

پ) آب شیرین کن خورشیدی

هنگامی که حرارت دریافت شده از خورشید با درجه حرارت کم روی آب شور اثر کند تنها آب تبخیر شده و املاح باقی می ماند ، سپس با استفاده از روشهای مختلف می توان آب تبخیر شده را تقطیر کرده و به این ترتیب آب شیرین تهیه کرد. با این روش می توان آب بهداشتی مورد نیاز در نقاطی که دسترسی به آب شیرین ندارد مانند جزایر را تامین کرد.

آب شیرین کن خورشیدی در دو اندازه خانگی و صنعتی ساخته می شود. در نوع صنعتی با حجم بالا می توان برای استفاده شهر ها آب شیرین تولید کرد

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

ت- خشک کن مواد غذایی خورشیدی

برای نگهداری آنها از زمانهای بسیار قدیم مرسوم بوده انسانهای نخستین خشک کردن را یک هنر می دانستند.
خشک کردن عبارت است از گرفتن قسمتی از آب موجود در مواد غذایی و بسیار از محصولات که باعث افزایش عمر انباری محصول و جلوگیری از رشد باکتریها می باشد. در خشک کن ها ی خورشیدی به طورمستقیم و یا غیرمستقیم از انرژی خورشیدی جهت خشک نمودن مواد استفاده می شود و هوا نیز به صورت طبیعی یا اجباری جریان یافته و باعث تسریع عمل خشک شدن محصول می گردد. خشک کن های خورشیدی در اندازه های مختلف و برای محصولات و مصارف گوناگون طراحی وساخته می شوند.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

ث) اجاقهای خورشیدی

دستگاههای خوراک پز خورشیدی اولین بار بوسیله شخصی بنام نیکلاس ساخته شد. اجاق او شامل یک جعبه عایق بندی شده با صفحه سیاهرنگی بود. قطعات شیشه ای در پوش آنرا تشکیل می داد اشعه خورشید با عبور از میان این شیشه ها وارد جمع شده و بوسیله سطح سیاه جذب می شد. سپس درجه حرارت داخل جعبه را به ۸۸ درجه افزایش می داد. اصول کار اجاق خورشیدی جمع آوری پرتوهای مستقیم خورشید دریک نقطه کانونی و افزایش دما درآن نقطه می باشد. امروزه طرحهای متنوعی از این سیستم ها وجود دارد که این طرحها درمکانهای مختلفی از جمله آفریقای جنوبی آزمایش شده وبه نتایج خوبی نیز رسیده اند. استفاده از این اجاقها به ویژه درمناطق شرقی کشور ایران که با مشکل کمبود سوخت مواجه می باشند بسیار مفید خواهند بود.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

ج) کوره خورشیدی

درقرن هجدهم نوتورا اولین کوره خورشیدی را در فرانسه ساخت و بوسیله آن یک تکه چوبی را در فاصله ۶۰ متری آتش زد.
بسمر پدر فولاد جهان نیز حرارت مورد نیاز کوره خود را از انرژی خورشیدی تامین می کرد. متداولترین سیستم یک کوره خورشیدی متشکل از دو آینه یکی تخت و دیگری کروی می باشد. نور خورشید به آینه تخت رسیده و توسط این آینه به آینه کروی باز تاییده می شود. طبق قوانین اپتیک هر گاه دسته پرتوی موازی محور آینه با آن برخورد نماید. در محل کانون متمرکز می شوند. به این ترتیب انرژی حرارتی گسترده خورشید در یک نقطه جمع می شود که این نقطه به دماهای بالایی می رسد. امروزه پروژه های متعددی درزمینه کوره های خورشید در سراسر جهان درحال طراحی و اجرا می باشد.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

چ- خانه های خورشیدی

ایرانیان باستان از انرژی خورشیدی برای کاهش مصرف چوب در گرم کردن خانه های خود در زمستان استفاده می کردند. آنان ساختمانها را به ترتیبی بنا می کردند که در زمستان نور خورشید به داخل اتاقهای نشیمن می تابید ولی در روزهای گرم تابستان فضای اتاق درسایه قرار داشت.

در اغلب فرهنگهای دیگر دنیا نیز می توان نمونه هایی از این قبیل طرحها را مشاهده نمود. درسالهای بین دو جنگ جهانی در اروپا و ایالات متحده طرحهای فراوانی در زمینه خانه های خورشیدی مطرح و آزمایش شد.

از آن زمان به بعد تحول خاصی در این زمینه صورت نگرفت.حدود چند سالی است که معماران بطور جدی ساخت خانه های خورشیدی را آغاز کرده اند وبه دنبال تحول و پیشرفت این تکنولوژی به نتایج مفیدی نیز دست یافته اند. مثلاً در ایالات متحده در سال ۱۸۹۰ به تنهایی حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار خانه خورشیدی ساخته شده است. در این گونه خانه ها سعی می شود از انرژی خورشید برای روشنایی- تهیه آب گرم بهداشتی- سرمایش و گرمایش ساختمان استفاده شود و با بکاربردن مصالح ساختمانی مفید از اتلاف گرما وانرژی جلوگیری شود.
در ایران نیز پروژه ساخت اولین ساختمان خورشیدی واقع در ضلع شمالی دانشگاه علم وصنعت و به منظور مطالعه و پژوهش در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی و امکان بررسی روشهای استفاده از انواع انرژیهای تجدید پذیر به ویژه انرژی خورشیدی اجرا گردیده است.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

سیستمهای فتولتائیک

به پدیده ای که در اثر تابش نور بدون استفاده از مکانیزم های محرک ، الکتریسیته تولید کند پدیده فتوولتائیک و به هر سیستمی که از این پدیده استفاده کند سیستم فتوولتائیک گویند. سیستم های فتوولتائیک یکی از پر مصرف ترین کاربرد انرژی های نو می باشند و تا کنون سیستم های گوناگونی با ظرفیت های مختلف (۵/۰ وات تا چند مگا وات) در سراسر جهان نصب و راه اندازی شده است و با توجه به قابلیت اطمینان و عملکرد این سیستم ها هر روزه بر تعداد متقاضیان آنها افزوده میشود.ازسوی و موازی کردن سلولهای آفتابی میتوان به جریان ولتاژ قابل قبولی دست یافت. در نتیجه به یک مجموعه از سلولهای سری و موازی شده پنل (Panel) فتوولتائیک میگویند. امروزه اینگونه سلولها عموماًٌ از ماده سیلیسیوم تهیه میشود و سیلیسیوم مورد نیاز از سن و ماسه تهیه میشود که در مناطق کویری کشور ، به فراوانی یافت می گردد.

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

برچسب ها: 6 دلیل برای خرید آبگرمکن خورشیدی, آب شیرین کن خورشیدی, آبگرمکن خورشیدی, آبگرمکن خورشیدی 100 لیتری, آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی 100 لیتری, آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی 150 لیتر, آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی 200 لیتر, آبگرمکن خورشیدی چیست, اجاقهای خورشیدی, انرژی خورشیدی در معماری امروز, بهترین مکان نصب آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی, حمام خورشیدی, خانه های خورشیدی, خرید آبگرمکن خورشیدی 250 لیتری, خشک کن مواد غذایی خورشیدی, طرز کار آب گرمکن خورشیدی, طرز کار آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی, قیمت آبگرمکن خورشیدی, کلکتور آبگرمکن خورشیدی, نصب آبگرمکن خورشیدی, نقش انرژی خورشیدی در معماری امروز

مطالب پیشنهادی

بررسی سیستم گرمایش آب برای کاربردهای انرژی خورشیدی

آگوست 10, 2020mahjob

آیا آبگرمکن خورشیدی برای استخر کاربرد دارد؟

ژوئن 10, 2020mahjob

طرز کار آبگرمکن خورشیدی چگونه است؟

می 16, 2020mahjob

نوشته‌های تازه

  • آبگرمکن خورشیدی مناسب برای خانواده 4 نفره
  • چیزهایی که یک نصاب آبگرمکن خورشیدی باید بداند؟
  • آبگرمکن خورشیدی ایرانی بهتراست یا خارجی ؟
  • روش های نگهداری از آبگرمکن خورشیدی
  • بررسی سیستم گرمایش آب برای کاربردهای انرژی خورشیدی

دسته‌ها

  • مقالات

درباره ما :

شرکت سهامی خاص سدن سیمین خزر با شماره ثبت 1554با مدیریت دکتر آیدینگ محجوب در حوزه تولید آبگرمکن های خورشیدی فعال میباشد.این شرکت رسالت خود را نه فقط سودآوری بلکه ایجاد اشتغال و جلوگیری از تخریب محیط زیست میداند. ما در مجموعه خود با کمک تیم مهندسی مجرب خود محصول باکیفیت بالا و قیمت مناسب تولید کرده ایم

جدیدترین مقالات و اخبار:

  • آبگرمکن خورشیدی مناسب برای خانواده 4 نفره
  • چیزهایی که یک نصاب آبگرمکن خورشیدی باید بداند؟
  • آبگرمکن خورشیدی ایرانی بهتراست یا خارجی ؟
  • روش های نگهداری از آبگرمکن خورشیدی
  • بررسی سیستم گرمایش آب برای کاربردهای انرژی خورشیدی

جستجو

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به آبگرمکن خورشیدی است طراحی سایت ، سئو از سورنا